Wie ben ik

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Erik Borst en ik ben woonachtig in Hattem, een kleine stad op de Veluwe in de provincie Gelderland. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in fotografie. De eerste foto’s maakte ik met een Canon Powershot compact camera. Gaandeweg zijn de camera’s behoorlijk veranderd qua type en merk.

Op dit moment houd ik mij vooral bezig met ‘urbex’ fotografie. Bij ‘urbex’ fotografie gaat het om het fotograferen van verlaten en vervallen gebouwen en/of objecten. Het fotograferen vindt op veel verschillende locaties plaats, zoals bijvoorbeeld fabrieken, kastelen, woningen en ook verlaten voertuigen zijn favoriet. De locaties zijn veelal ‘geheim’ en worden niet bekend gemaakt op mijn website.

De passie voor ‘urbex’ fotografie is ontstaan omdat ik graag het avontuur opzoek door verlaten plekken te bezoeken. Daarnaast vind ik het interessant mij te verdiepen in de geschiedenis van een gebouw.

‘Urbex’ fotografie is begonnen in mijn eigen woonplaats met het fotograferen van een verlaten spoorbrug. In Nederland zijn helaas weinig vervallen gebouwen te vinden, maar in het buitenland zijn er des te meer. Ik ben al snel de grens overgegaan op zoek naar mooie locaties. Inmiddels heb verschillende locaties bezocht en diverse bijzondere avonturen beleefd. Binnen Europa hebben Duitsland, België en Italië mijn voorkeur. Op deze website neem ik u mee naar een aantal locaties, vertel ik u over de avonturen die ik meestal samen met mijn vader en fotograaf Hans Borst heb beleefd (waar ik in de tekst spreek over ‘we’, bedoel ik ‘mijn vader en mijzelf’) en laat ik u de door mij gemaakte foto’s zien.

Verder mag ik graag landschappen fotograferen en/of nieuwe dingen ‘uitproberen’ met mijn camera. Dit is te zien onder het kopje ‘Fotowerk divers’.

Voor vragen en/of opmerkingen over mijn website of over de gemaakte foto’s mag u altijd contact met mij opnemen via het contactformulier op de website.

Met vriendelijke groet,

Erik Borst